onsdag den 18. april 2007

Inde hos Fru Clausen


Ulla Lehrskov

En af de rareste københavnske gallerier at komme i er Clausens Kunsthandel i Toldbodgade. Stemningen er rolig og usnobbet og du kan altid få en god snak om kunst med Fru Clausen. Dette er dog ikke den eneste grund til at lægge vejen forbi.

De fast tilknyttede kunstnere tæller blandt andet Jytte Rex, Ole Sporring og Knud Odde, men det er ikke grunden til min begejstring. Det der gør, at jeg gerne kommer i galleriet er en stor samling af tegninger. Forrest står en blandet samling som jeg elsker at bladre igennem. Her finder du nemlig det eneste spor af yngre kunstnere, der er i galleriet. Med sin placering tæt på Kunstakademiet får Clausens Kunsthandel tegninger ind af akademielever og du kan for en pris mellem 900 og 2000 kr. blive den champagneboblende lykkelige ejer af et værk af Eske Kath, Mette Winckelman eller Ulla Lehrskov for blot at nævne et par enkelte. Hvis du ikke finder det du søger, så spørg. Ikke alle tegninger er fremme, så selvom du tror, du har fundet den, du vil have ligger den måske i virkeligheden ude bagved. Har du ikke råd til et maleri er en tegning et godt alterneativ så slå et sving forbi. Om ikke andet for at kigge og nyde stemningen.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH