søndag den 20. august 2006

Inger Exner

I dag fylder arkitekten Inger Exner 80 år. Sammen med sin mand Johannes Exner har hun gennem årene stået for mange moderne kirkebygninger - bl.a. Islev kirke, men har også tegnet enfamiliehuse, sommerhuse, børnehaver m.m. og ikke mindst Olivia og Jens´museum i Holstebro (Olivia Holm Møller og Jens Nielsen). Museet besøgte jeg i 2004 og rummene var så rare at være i, at jeg havde svært ved at gå igen. Især lysets indfald bidrog til en rolig og afslappet atmosfære uden at være energirøvende. Hendes ambition har da også altid været, at det enkelte menneske skal føle sig godt tilpas i hendes huse.
Udover nybyggeri har parret også deltaget i adskillige restaureringsopgaver. Blandt andet Koldinghus som i 1994 fik EUs kulturarvspris Europa Nostra. Indgangsvinklen har her været at en bygnings hele liv skal tages med i betragtning under en restaurering.

Udover linket som fører til Dansk Kvindebiografisk Leksikon, kan du læse mere om Inger Exner på http://www.kid.dk/Kunstner.asp?ObjectId=6751.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH