søndag den 11. februar 2007

Herning rykker


Herning Kunstmuseum er rykket til København. Som en konsekvens af, at det kan være svært for et provinsmuseum at tiltrække sig mediernes interesse og dermed tiltrække publikum åbnede Herning Kunstmuseum i efteråret 2006 en filial i København - Herning K, på Bredgade 26. Åbningsudstillingen som kan ses indtil d.18.febr. bygger på Piero Manzonis værk Socle du Monde. Manzoni skabte værket som en hyldest til Galileo og antydede på denne måde at jorden er en stor skulptur. I det soklen står på hovedet bærer den hele jorden og samler Manzonis koncept om at alt er kunst.



Et koncept der først kom til udtryk i de levende skulpturer han udviklede i 1961. Manzoni skabte "Base magica no.2", en sokkel med indskriften "Stå her du er kunst" og videreudviklede ideen ved at skabe "Sculpture Viventi", hvor han signerede levende modeller.



De fleste kender nok Manzoni for hans kunstnerlort på dåse, "Merde d´Artiste", 1961. En provokation som satte kunstbegrebet på prøve. Med konceptet om at alt hvad kunstneren rører ved er kunst - hvilket for eksempel også kom til udtryk i værket "Egg with thumbprint", 1960 - udstillede han kunstmarkedets vilje til at købe alt bare det er signeret af en kunstner.



Næste udstilling på Herning K er en videofremvisning af udstillingen "Uncertain States of America : American Art in the 3rd Millennium" der vises på Herning Kunstmuseum fra d.3.4.07 - 30.6.07 ( se Herning Kunstmuseum under Kalender). Udstillingen må siges at være lidt af et scoop, da den er kurateret af så prominente kuratorer som Hans Ulrich Obrist og Daniel Birnbaum , samt Gunnar B. Kvaran , direktør på Astrup Fearnley Museum i Oslo. Den udstilling vil utvivlsomt være værd at tage en tur til Herning for.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH