tirsdag den 8. september 2009

Nyt museum i Malmø

D.26. december i år åbner Moderna Museet en filial i Malmø. Museet får til huse i John Smedbergs gamla elektriktetsværk fra 1901. Bygningen rummede indtil 2006 kunsthallen Rooseum og det har altså taget 3 år at forhandle sig frem til en ny funktion.


Foto: Jan Engsmar

Fokus vil naturligt være på den moderne kunst og det er hensigten både at have en flydende samling, som skiftes ud ca. hvert år, samt særudstillinger. Den første særudstilling bliver dels med Luc Tuymans, dels med Astrid Svangren og den første samling sætter fokus på 60´ernes kunst.

I min research faldt jeg over følgende sætning på Rooseums hjemmeside:"När Nittve slutade tog Bo Nilsson över vilket tyvärr inte gick lika bra.". Undskyld, men den kunne jeg bare ikke lade være med at give videre......

Leder af det nye museum er Magnus Jensner, som kommer fra Dunker Kulturhus i Helsingborg. Det lover ganske godt, når man tænker på, hvilke udstillinger der trak en til Helsingborg, før byrådet besluttede sig for at Dunkers Kulturhus skulle have en lokal fremfor international profil.

Læs mere om Moderna Museet, Malmø
Læs mere om det hedengangne Rooseum

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH