onsdag den 23. december 2009

Lyt til kunsten

Julen venter lige om hjørnet og hvad er bedre end at sætte sig i lænestolen med lidt god kunst i ørerne? Her er en række udsendelser fra DR, som lige er til at plukke af.

Besøgstid hos Per Kierkeby
Udsendelsen blev sendt 20. dec. Hør den i dag
Ældre udsendelser du måske hellere vil høre:
Henrik Saxgren
Thomas Kluge
Michael Kvium
Leif Sylvester Petersen
Roald Als
Arne Haugen Sørensen
Rune T. Kidde
Ib Spang Olsen
Poul Erik Tøjner
Bjørn Nørgaard
Hans Edvard Nørregård-Nielsen

Kulturkontoret
Klimakunst - Klimakunst fylder i disse tider meget i den offentlige debat og i kulturlivet. Men bliver den skabt for kunstens, klimaets eller pengenes skyld?
Museer og konceptkunst - Kan landets museer rumme den moderne konceptkunst eller er det kun den halvmoderne vægkunst, som er tilgængelig indenfor institutionernes rammer?
Kunst og provokation - Er den provokerende kunst intetsigende og derfor i krise? Eller formår den stadig at udfolde sin rolle som samfundsmæssig øjenåbner?
Exit - uddannet som kunstner? - Hvilken fremtid venter årets afgangselever fra Kunstakademiet, og hvornår kan man kalde sig en rigtig kunstner?
Skattejagt - Verdens museer er fyldt med røvede kulturskatte. Må museerne beholde tyvekosterne? Eller skal de levere dem tilbage?

Radioklassikeren
Peter Rindahl og Statens Kunstfond - Rindalisme blev navnet på en bevægelse, som opstod i 1960'erne i Danmark og som tog navn efter Peter Rindal.
En dansk surrealist - Radioklassikeren har fundet en samtale med den surrealistiske, danske maler Wilhelm Freddie og hans yngre kollega Jens Jørgen Thorsen, frem.

Sommergæsten
Bag linsen - Nicolai Howalt begyndte karrieren med at tage reportagebilleder fra Afghanistan. Men noget ændrede sig i ham, og nu tager han kunstfotos i Danmark.
Den tissende maler - Kunstneren Claus Carstensen, blev som en af 1980'ernes "Unge Vilde" kendt for at tisse på sine malerier. Senere blev han lektor på Kunstakademiet.

Kulturnyt ser tilbage på 0´erne:
23. december Rytmisk musik i 00erne
24. december Dansk teater i 00erne
25. december Medier i 00erne
28. december Dansk sprog i 00erne
29. december Arkitektur
30. december Film
31. december Litteratur
1. januar Billedkunst
kl. 15.30 på P2 og kl. 19.03 på P1 og ellers på internettet

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH