torsdag den 26. august 2010

Ordrupgaards samling

Der står i høj grad specialeskrivning på programmet og kunsten har derfor i den senere tid haft trange kår. Dog har jeg nået at se Ordupgaards særudstilling Nuancer af Sort. En absolut seværdig udstilling, du kan nå at se i weekenden, inden den bliver pakket ned. For en gangs skyld gav vi også os selv tid til at se museets samling. Ofte er det, at se en særudstilling alt rigeligt for mig, men denne dag var vi gearet til lidt mere. Og, det er jo egentlig synd, at et museums samling ofte drukner i opmærksomheden omkring museets særudstillinger.


Det blev til et gensyn med gamle kendinge som Delacroixs portræt af George Sand og billedet herover: Berthe Morrisots Ung pige i det grønne. Museet er ikke uden grund kendt for deres franske samling, men den danske samling kan også noget.


Dette portræt af Henriette Thyberg malet af Jørgen Roed i 1833 fik en snak om maleriets kunstneriske kvaliteter til at tage en drejning, da vi begyndte at nærstudere detaljerne. Bortset fra det meget tidskrævende i at skulle sætte sit hår som Henriette Thyberg, så kunne det da være fantastisk bare en gang i mellem at få lov til at give den gas. For slet ikke at tale om, hvis der stadig blev lavet tøj af den kaliber! Og, så var vi allerede godt på vej ind i modens historie.

Den kom vi dog ud af igen, da vi gik videre og blandt andet stødte på Phillipsens kendte køer.


Maleriet førte dog ikke til en længere snak om dansk landbrugs udvikling, men blev ved nydelsen over det fantastiske lys.

Jeg kan varmt anbefale at give samlingen en chance næste gang du er på Ordrupgaard. I kan jo altid tage en pause i cafeen, som har nogle fantastisk dejlige kager!

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH