søndag den 26. februar 2006

Du kan nå det endnu

Den 22.januar skulle udstillingen Konstfeminism på Dunkers Kulturhus i Helsingborg være pakket ned og havde jeg været afsted? Nå, men der er nogle ting man skal og så må skæbnen jo træde til, så udstillingsperioden blev forlænget til d.2.4. Så skulle selv jeg kunne nå at være med!
Og, jeg nåede det. Udstillingens omdrejningspunkt er svensk feministisk kunst fra 70erne op til i dag. Den tidlige del er et oplagt udgangspunkt for en reflekteren over, hvor langt vi er kommet i dag, men også en sammenligning af det tidligere med nutiden er interessant. I 70erne var moderskab, seksualitet, arbejde og skønhedsidealer i højsædet af debatten og dette afspejles i kunsten. På nogle af disse punkter er der sket et skred, så 2006 ser om ikke andet anderledes ud end 70erne. Derigennem er kunsten med til indirekte at pege på, hvor langsomt historien arbejder, men også på, hvor "skævt" den arbejder. Et værk om skønhedsidealer med udgangspunkt i skønhedskonkurrencer som miss det ene og det andet ser helt anderledes ud i 2006 end i 1970, hvor der ikke var plads til ironiseren over emnet. Et andet eksempel kunne være den såkaldte "3.verden". I 70erne stod solidariteten i højsædet. En solidaritet på afstand. I dag er den "3.verden" flyttet ind i vores verden, og vi må forholde os helt anderledes.

Det er rørende billigt at besøge Dunkers Kulturhus fra København. I Helsingør køber du hos Sundbusserne en kombi billet til overfart og Dunkers. Som studerende slap vi 45,- kr. ( entreen i sig selv for stud. er 35,-!), så bare se at komme afsted og bliv beriget med en reflekteren.

1 kommentar:

Hekla sagde ...

Der skal jeg skynde mig hen - elsker 70'ernes legende selvironi og provokative univers

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH