søndag den 14. januar 2007


For koldt og blæsende til at gå udenfor en dør, men alligevel lyst til en udstilling? Så kan jeg varmt anbefale Meg Mosleys virtuelle gallery. Med en grundplan som et museum kan du klikke dig igennem de forskellige rum med reflektioner over begreber som erindring og rejse. Skoene her symboliserer enkelt og nærværende rejsen og er en del af et større projekt, hvor sko er blevet påtrykt kort over Londons forskellige bydele.
Vejret appelerer ikke ligefrem til campingferie, men alligevel kan jeg ikke lade være med at vælge dette billede til at illustrere noget af det den italienske kunstner Loris Cecchini arbejder med. Hans værker er præget af lethed, nogle som denne af gennemsigtighed og andre af det flydende. Hårde materialer får et blødt udtryk, ugennemsigtlige materialer bliver gennemsigtige og bløde materialer som skyerne her nedenunder sammensættes af hårde plastikbolde. Dog bevarer alle genstande deres genkendelighed.Loris Cecchini er dagens billede på Myspace. I serien Italiensk Samtidskunst er jeg nu nået til nr.9. Opgaven er ikke nødvendigvis let, men spændende. Som det er for meget dansk samtidskunst, der endnu ikke har opnået international anerkendelse,er det også for italiensk samtidskunst, sådan at det er meget vanskeligt at finde informationer om kunstneren på engelsk. Der er også mange blindgyder når jagten går efter billeder på en kunstner, hvis navn jeg har fundet et eller andet sted. Det appelerer naturligvis til at samle serien på en eller anden måde og det vil jeg da også gøre en dag.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH