tirsdag den 16. januar 2007

Olivia Holm-Møller


Det er for tiden muligt at erhverve sig tre værker af Olivia Holm-Møller. Bedst må siges at være "To kvinder i ørkenen" som er på auktion hos Bruun Rasmussen. Du kan se det her. I følge auktionshuset er der intet bemærke, hvilket vil sige det er i god stand.
Det samme kan desværre ikke siges om "Wienerpigen" der også er på auktion hos Bruun Rasmussen. Her bølger pladen, men udover det er maleriet heller ikke signeret. Måske skyldes det, at Olivia Holm-Møller ikke har været helt tilfreds med det.
Heller ikke det afbillede træsnit "Badende børn" er i helt god stand. Dette er på auktion hos KunstAuktionOnline og de bemærker at trykket fremstår med brune pletter og gulnet papir. Det ville ellers være indenfor en økonomisk rækkevidde for de fleste, men nu skal man jo ikke bare nøjes. Personligt vil jeg investere i en lottokupon og håbe på en gevinst der sætter mig i stand til at købe "To kvinder i ørkenen" - en absolut favorit, ikke kun blandt de tre nævnte.

1 kommentar:

Per Andersen - pandersen@idc.com sagde ...

Hej,
Som køber kan jeg kaste lidt mere lys over "Wienerpigen". Standen af billedet er faktisk rimelig, selv om det altid er lidt problematisk med et billede på pap. Når billedet ikke er signeret på forsiden er det fordi, det tidligere var et maleri i helfigur, som Olivia har skåret ned til den nuværende størrelse. Dette fremgår af en note på bagsiden, hvor hun faktisk også har signeret billedet (med hendes sædvanlige "OHM"). Det fremgår desuden af noten på bagsiden, at pigen boede hos Ejnar Nielsen hver sommer igennem en årrække. Personer med interesse i dette billede er velkommen til at kontakte mig.

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH