tirsdag den 26. juni 2007

Tåbelige politikere er der nok af

Tåbelige politikere er der nok af - også over på den anden side af sundet.
Torsdag morgen blev chefen for Dunkers Kulturhus, Niels Righolt fyret.Det var blandt andet ham, der fik Chapman brødrene til Helsingborg i 2004 med udstillingen "äktenskapet mellan förnuft och elände" og som sørgede for at vi fik et indblik i udviklingen indenfor feministisk kunst med udstillingen Konstfemism i 2005/2006.Fyringen skyldes officielt omorganisering, skriver blandt andet Sydsvenskan, som også har en bidende kommentar til omstruktureringen.
Lokalt snæversyn er nok nærmere sandheden for byen, der har skabt sig en profil, der går udover svensk provinsby ved hjælp af Dunkers Kulturhus´ åbne og internationale horisont. Med oplægget til en mere lokal profil for byens kulturinstitutioner er vi tilbage til et barndomsminde, hvor min vildeste erindring om Helsingborg er, at det var der jeg første gang spiste grøn flødeis. Det skyldes ganske enkelt, at Falster var endnu mere proviensielt og pistacieisen i 70´erne endnu ikke havde nået Stubbekøbing.Der er ikke andet for end at drage til Helsingborg mens, der stadig er liv. Og lige nu viser Dunkers en udstilling skabt af Mark Dion "Mussets Naturalhistoria". Absolut værd at drage over sundet for.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH