tirsdag den 31. juli 2007

Vestsjællands kunstmuseum - Sorø

Jeg bliver aldrig træt af at lede opmærksomheden hen på Jens Søndergaards "solskinsværker". Det ensidige billede, der i den meste litteratur om hans værker tegnes, giver det indtryk, at han var en "mørkemaler" præget af det indremissionske miljø han levede i. Dog var han en mere kompleks kunstner, der også kunne se det lyse i tilværelsen.Et eksempel på dette hænger på Veststjællands Kunstmuseum i Sorø. Et fint lille museum med et varieret udvalg af kunst i perioden middelalder - samtid. Har du lyst til en lille appetitvækker inden du tager afsted, kan du se et 10 minutters indslag fra TV Øst om museet, der af seerne er kåret som Sommerens Bedste Museum.
Vi testede museets børnevenlighed, men fik aldrig brug for det udleverede materiale. Der var nok trolde, badende nymfer, små piger med perlekæder, cowboyer og andet godt til at holde en 5-årig fanget.En is er jo aldrig af vejen, så da Sommerens Bedste Is (igen kåret af TV Øst) også ligger i Sorø, måtte vi forbi Emils Chokolade for at se om det nu også er rigtigt. Og, det er det!I den anden ende af byens hovedgade ligger butikken Bellis. Her er der et bredt udvalg af alt fra køkkenudstyr til kjoler, men aller mest spændende er det bagerste hjørne med udvalgte loppefund og ikke mindst disse puder, som er butikkens eget design.Og, ikke mindst kan man gå en tur i akademiets have. Hvis man altså kan nå det, inden det begynder at regne igen.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH