onsdag den 13. februar 2008

Hele Rum - Nina Kleivan på Vesterbro

Skulle du få lyst til at gå en aftentur, så gå forbi NLH Space på Vester Fælledvej 63 (Vesterbro)Der er åbent hele døgnet, da udstillingen ses fra gaden, men med lyset i installationen tager den sig bedst ud i mørke.

Her Nina Kleivans egne ord om installationen:

"Op. Op i kirketårnet, op i Eiffeltårnet, op på øverste etage. Opad, hele tiden opad.

Installationen dyrker udsigten, overblikket, muligheden for at hæve sig op, at se helheden. I byen er vi alle mursten, vi er en del af og falder i med kulissen. Vi ser ikke forløbene, linierne, vi er nedsunkne i dem. Perspektivet er den knækkede flise, udsalgsskiltet, graffitien på facaden.
”Utilsigtet skønhed” er en miniby opbygget af bemalede mælkekartoner, cornflakespakker og skotøjsæsker, tilføjet store udskårne vinduespartier, lysende og hvide i det ellers mørke rum.

En renset by, en by uden mennesker, uden biler, uden liv. Men det er ikke arkitektens perfekte modelby. Byen er skæv, den er tegneserieagtig, håndholdt. Den er som helikopterturen over storbyens skyline. Og så alligevel ikke. Den er drøm, sådan som natten er drøm. Eller mareridt. Hvorfor er der intet liv? Hvorfor er der ingen mennesker? Hvad sker der bag de overbelyste vinduespartier?

Storby i storby, trukket ned på gadeplan, der hvor storheden knapt længere anes. Bare et rum i en by, i en halvtom gade. Byen som by, den offentlige men usynlige helhed ført tilbage til sin mindste del, sit udgangspunkt, det private rum"Udstillingen er en del af projektet Hele Rum, hvor følgende kunstnere udstiller:

- Charlotte Grum (januar 2008)

- Nina M. Kleivan (februar 2008)

- Marie Louise Vittrup og Kasper Oppen Samuelsen (marts 2008)

- Ina A. Mance (april 2008)

- Michael Isling (maj 2008)

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH