tirsdag den 20. januar 2009

Prado på Google Earth

Prado har indgået et samarbejde med Google Earth. Samarbejdet går ud på, at du nu på Google Earth kan se et udvalg af Prados mesterværker i en meget høj opløsning.



Det kan naturligvis, som Jonathon Jones (The Guardian) påpeger på sin blog ikke sammmenlignes med at være der selv. Men hvor ofte kan du komme så tæt på, når du står på et kunstmuseum. Selv havde jeg stor fornøjelse af at undersøge de mange detaljer i Hieronymus Bosch´s The Garden of Earthly Delights. Da jeg i sin tid stod over for værket var det helhedsindtrykket det gjaldt. Detaljerne var for mange til, at jeg kunne indfange dem alle. Nu kan jeg i fred og ro sidde herhjemme og fortsætte fornøjelsen over værket detalje efter detalje. Man kan også sige, at museet som studiesamling hermed får udvidet sin mening.



Hvis du ikke allerede har Google Earth, så få den her
Når du er kommet ind i Google Earth går du ned til layers menuen i venstre side. Under Geography finder du Prado og efter et dobbeltklik er du der.
Der er et hvidt skilt, hvorpå der står Museo del Prado. Klik og du får et udvalg af mesterværker at vælge i mellem.
Når du har valgt, kan du bruge musens hjul til at komme tættere på.

Læs mere om projektet: Giles Tremlett "Google brings masterpieces from Prado direct to armchair art lovers"

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH