torsdag den 8. juli 2010

Andreas Schulenburg på Laboratorium


Udenfor Kunsthal Brænderigården står en ensom rødtjørn. Hvis bare den vidste, at den har en ven indenfor i udstillingen Laboratorium, som også føler sig ensom. Men måske ved den det godt nu. Måske taler de oven i købet sammen og er ikke længere så ensomme. Altså bortset fra, at planter og dyr jo slet ikke kan tale.Det gør de nu alligevel rask væk i Andreas Schulenburgs forunderlige univers. I en genreblanding der minder om både tegneserie og børnebog inviterer Schulenburg fantasien på rejse og pirker til ens mere barnlige og humoristiske sans. Og, så er de alligevel mere end det hans tegninger. Andreas Schulenburg er født og opvokset i Tyskland og hans evne til at stave på dansk er på niveau med min manglende evne til at stave på tysk. Hvor jeg jævnligt græmmes, når jeg er tvunget til alligevel at kaste mig ud i den tyske retskrivning, har Schulenburg gjort det til et aktiv, som løfter tegningerne ud af det illustrative og ud af tegneserieuniverset. Det var derfor helt naturligt at placere ham under udstillingstemaet Tegnet. Den mangelfulde retsskrivning gør ordene til tegn, som vi selv oversætter til den rette ordlyd og skaber mening i.

Schulenburg er i den senere tid nok blevet mest kendt for sine filtskulpturer, men han har altid tegnet og var måske en gang mere kendt for det. Det fortæller han mere om i denne video.


Andreas Schulenburg er foruden på Laboratorium også aktuel på Fuglsang Kunstmuseum samt Esrum Kloster 
Han er repræsenteret på AROS, som fornylig har suppleret deres samling af hans tegninger med en filtskulptur.

Laboratoriums wiki har jeg samlet en håndfuld links, hvis du har brug for lidt mere baggrundsstof.
Og så kan du læse mere om udstillingen i Esrum Kloster på Netavisen Nordkysten.nu
Og udstillingen på Fuglsang Kunstmuseum i Kunstavisen.


Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH