onsdag den 29. september 2010

Når kunsten interagerer og forandrer - New Life Horbelev

I august kunne man i den lille by Horbelev på Falster opleve en 52 meter lang skulptur blive til. Beboerne stillede selv materialer og arbejdskraft til rådighed. De opgav oven i købet deres fjernsyn i en uge og lod det blive til  en del af skulpturen. Projektet var sat i gang af kunstnergruppen Wooloo, under kunstfestivalen Tumult (22. august - 24. oktober).


Fællesskab er ikke længere, hvad det var en gang. Ingen er bundet til sin hjemstavn og arbejdet foregår udenfor hjemmet. Alle har travlt med deres og selv i en lille by som Horbelev kender alle ikke længere hinanden. Wooloo udfordrede i projektet New Life Horbelev begrebet fællesskab og undersøgte sammen med beboerne om det er muligt i 2010 at finde nye udtryk for dette. Et vigtigt spørgsmål i denne sammenhæng var, hvem der skaber fællesskabet?

Wooloo har lavet fire gode videoer som dokumentation af projektet og det er umuligt at vælge blandt disse. De udgør nemlig en serie på godt og vel 20 minutter, som, udover at vise forløbet, også er en udviklingshistorie og måske et svar på ovenstående spørgsmål. Den røde tråd er Jørgen.
Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH