torsdag den 20. januar 2011

Prestigefyldt keramikpris

I dag over middag blev det afsløret, hvem der i år modtager Annie & Otto Johs. Detlefs’ Keramikpris samt Rejselegat 2011.

Modtageren af årets Keramikpris er Steen Ipsen.


 Steen Ipsen
Tied-Power
Foto fra Danish Craft

Steen Ipsen er født 1966 og uddannet fra Danmarks Designskole og Designskolen i Kolding. I hans arbejde er det ofte kuglen som bliver udforsket. Her i Tied-Power og Dot II. Det er sanseligt, lidt forunderligt og minder om forvredne molekyler som er kommet ud af kurs. Keramikprisen på 100.000 kr. tildeles årligt talentfulde, yngre keramikere, som har markeret sig særligt gennem et eksperimenterende og fornyende kunstnerisk udtryk. Det må man sige, at Steen Ipsen har.


Steen Ipsen
Dot II
Foto: Michael Crone

Modtageren af årets Rejselegat er Marianne Nielsen.

Marianne Nielsen
"Hår"
2009

Marianne Nielsen tog afgang fra Designskolen Kolding i 1999 og har siden været vist på museer og gallerier i Danmark såvel som internationalt. Senest i gruppeudstillingen "På Tværs" i Ny Tap på den gamle Carlsberggrund, hvor 3 generationer af kunstnere, kunsthåndværkere og designere viste værker i keramik.

Hendes arbejde er præget af en nysgerrighed overfor hverdagens genstande og hvad der sker med dem i mødet mellem natur og kultur.

 Marianne Nielsen
"Strik", 2008
Foto: Ole Akhøj

Marianne Nielsens hjemmeside finder du ved at klikke her

1 kommentar:

Teuvo Vehkalahti sagde ...

Greetings from Finland. This blog is fun to explore, through other countries, people, culture and nature. Come take a look Teuvo pictures blog. Also tell all your friends why he must visit Teuvo pictures blog. Therefore, to obtain your country's flag rise higher Teuvo images to your blog flag collection. Have a wonderful weekend Teuvo Vehkalahti Finland

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH