tirsdag den 26. august 2008

Danske weblogs om kunst(historie)

I min jagt på danske weblogs om kunst(historie) og formidling er resultatet indtil videre et par danske kunstmuseer der blogger.


(Foto: misterspells )

På Statens Museum for Kunst har de oprettet en blog om Det Digitale SMK. Det er dog en temmelig skuffende affære, der mere har præg af hjemmeside. Der er siden maj 2008 oprettet 5 blogindlæg. De mangler alle den dynamik der ligger i en blok. Det er betydelig mere givende at læse bloggen Web og digitalisering, hvis det er museers digitale formidling der har interesse. Her er det dog oftest de historiske museer der spiller ud, så der mangler stadig et forum for kunsthistorien.



Fyn har Kunstbloggen,hvor du kan holde dig orienteret om kunsten på Fyn. Stadig mere en hjemmeside end en blog, men det skaber større overskuelighed når nyhederne ligger som små blogindlæg. Bloggen er ikke så ringe, hvis du bor på Fyn eller kommer en tur forbi.



Arken har de også startet en blog - og er gået døde i projektet! Der er et indlæg i marts - som er en præsentation af bloggerne - og så er der tre indlæg i april. Full stop! Med fem bloggere + en gæsteblogger skulle man ellers mene, at det var muligt at præstere lidt mere.

Jeg er indtil videre hverken fornøjet eller tilfreds, men fortsætter jagten og læser indtil da Nina Simons Museum 2.0 samt den tidligere nævnte Web og digitalisering

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH