fredag den 8. oktober 2010

Nedslag i min bogreol

Hele dagen i går gik med at rydde op i bogreolen. På et tidspunkt var hele gulvet fyldt med bøger stakket i emner. Der lå hele mit studieliv og strittede i alle retninger. Der var naturligvis nogle bunker, der var højere end andre. For eksempel bøger som på den ene eller anden måde omhandler kvinders stilling i kunsthistorien. Faste læsere af denne blog undrer sig helt sikkert ikke over det.

"Marie Antoinette out for a walk at her petite Hermitage, France, 1750"
2005

Det var lidt af en rejse i tid. Kataloger over udstillinger bragte mig tilbage til lige den udstilling. Værkerne der var udstillet og omstændighederne. Den allermindste bog i reolen omhandler netop en af de rigtig gode udstillingsoplevelser jeg har haft: "Period Eye: Karen Kilimnik´s Fancy Pictures" på Serpentine Gallery i 2007.

 Karen Kilimnik (1955-)
"The Malaysian Deer in France"
2006

Serpentine Gallery er et af mine yndlingsudstillingssteder i London. Ligesom jeg sjældent tjekker udstillingskalenderen for Århus Kunstbygning, inden jeg går derhen, tjekker jeg heller ikke Serpentine Gallerys kalender. Jeg ved bare, at der venter mig en god og interessant oplevelse og lader mig gerne overraske.

"Riding School"
1999

Karen Kilimniks værker er overvejende kommentarer til kunsthistorien. Helt specifikt til perioden 18.-19. århundrede. På udstillingen beskæftigede hun sig især med værker af George Stubbs, Henry Raeburn og Jean-Baptiste Oudry. Hun benytter sig af greb fra koncept- og performancekunsten og skaber gennem tilegnelsen af værkerne sine egne historier. Historier som oftest, men ikke altid og ikke kun, omhandler (kvindelig) identitet. Hende vil jeg gerne se noget mere af.

Du kan se flere værker på BBCs galleri side, hvor jeg har billederne fra. En side der desværre ikke længere bliver opdateret, men som er en guldgrube af interviews og billeder.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH