tirsdag den 12. oktober 2010

Sara Skaaning "Suit Yourself" - Kunstfestivalen Tumult
"It's such a sad old feeling
the fields are soft and green
it's memories that I'm stelaing
but you're innocent when you dream
when you dream
you're innocent when you dream"
Tom Waits


Tom Waits´"Innocent When You Dream" er det første jeg hører, da jeg træder ind i Steges gamle arrest. Igen og igen mens jeg går fra den ene celle til den anden lyder det "You´re innocent when you dream". Sangen er sound track til videoinstallationen for enden af gangen. Sat op i lugen i celledøren kører en video, hvor forskellige personer graver og graver. Svært ikke at tænke på amerikanske fængselsfilm eller Cohen brødrenes "Oh brother where art thou".


 
(Uddrag af videoen optaget på stedet)

Videoen er en del af installationen "Suit Yourself", som er Sara Skaanings bidrag til kunstfestivalen Tumult (22. august - 24. oktober 2010). Der er mange blå kedeldragter og gummistøvler, men de har alle fået deres eget individuelle præg. En uniform er gjort personlig. Gennem dette undersøger Sara Skaaning muligheden for at opløse lokale, traditionelle livsvilkår og beskæftigelsesmuligheder. En opfordring til at bryde ud af vores vante forestillinger om os selv og vores tilværelse.  Redefinere vores identitet og skabe nye sammenhænge. Komme ud af fængslet???Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH