torsdag den 10. maj 2007

Fabrikken for Kunst og Design




I 1984 grundlagde Københavns Kommune Fabrikken for Kunst og Design som et tilbud til vækstlaget af unge kunstnere. Huslejen var billig og de unge kunstnere fik en chance for at komme igang samtidig med, at de udførte udsmykningsopgaver for kulturinstitutioner i Københavns Kommune.



Hanne Linde

I 1994 besluttede kommunen, at den ikke længere ville give tilskud og en gruppe af kunstnere overtog Fabrikken og gjorde den til en selvstændig forening. Det betød en fordobling af antallet af atelierer men også en voldsom stigning i huslejen.
I dag ledes Fabrikken af en brugergruppe på fire og der er mange gode tiltag. Blandt andet samarbejder Fabrikken med Københavns Kommune om Copenhagen Artist in Residence, CPH Air. Et nyt tiltag fra kommunen for at styrke Kulturudvekslingen mellem danske og udenlandske kunstnere.



Astrid Kruse Jensen

Desuden er Fabrikken hjemsted for Copenhagen Alternative Art Fair, der i 2007 løber af staben 21. -23. september.
Fabrikens showroom er et fleksibelt udstillingsrum som rummer udstillinger af forskellig varighed. For tiden vises Unmanned Future af Karen Land Hansen (Omtalt her på siden 10. aug.2005)



Unmanned future #4

Karen Land Hansen kommer udefra mens kunstnere som Hanne Linde, Astrid Kruse Jensen, Lise Blomberg Andersen og Kathrine Ærtebjerg er tilkyttet stedet som også rummer scenografer, arkitekter, tekstildesignere og mange andre faggrupper inden for den kreative branche.

Fabrikken ligger på Sundholmsvej 46, København S.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH