lørdag den 16. januar 2010

En kur mod vinterdepressionen

"Indtages 3 gange dagligt" står der på forsiden af Kristeligt Dagblad fra i går. Og, nej det er ikke en reklame fra medicinalindustrien, men en artikel om kunsts helbredende egenskaber.


Pernelle Maegaard  Uden titel (200)

For 50 år siden publicerede tidsskriftet "Science" et forskningsprojekt, som påviste at musik nedsatte smerter hos tandlægepatienter.Siden er der forsket i kunsts helbredende egenskaber i mange andre forskellige sammenhænge og indenfor de senere år har denne forskning for alvor taget fat. Senest viser en undersøgelse fra Psykiatrisk Hospital i Risskov, at kunstterapi hjælper på patienter med psykoser og personlighedsforstyrrelser. 

Kunst går ind og aktiverer og genopbygger forskellige centre i hjernen og derfor er kunst ikke kun godt for psykiatriske patienter, men også demente og kræftpatienter har påviseligt fået det bedre.

Man behøver selvfølgelig ikke være syg for at få glæde af kunsts helbredende egenskaber. Hvis det kan være med til at helbrede, kan det helt sikkert også forebygge. Og, derfor er det oplagt at tage anbefalingen til sig - kunst tre gange dagligt! Så husk hver dag at sætte din yndlingsmusik på cd-afspilleren, gå ud og se en udstilling ofte og se en god film eller hvilken form for kunst, der nu bringer dig størst glæde. 


Nina Kleivan Uden titel 
(Fra udstillingen People painting people)


Personlig kan jeg godt mærke, at "jeg trænger", som Fru Fernando Møghe siger. Det er en hel uge siden jeg sidst har været på en udstilling. Men det var to gode dage i træk med først Pipilotti RistLouisiana og dagen efter People Painting People hos Galleri Rebecca Kormind. Så nu vil jeg lige kombinere lørdagsindkøbet med et smut forbi Galleri V1 og så glæde mig til imorgen, hvor jeg skal se Helena Hei-Sook Parks performance "What´s cooking" på Overgaden 

Tidligere blogindlæg om emnet 

2 kommentarer:

maleneschmidt sagde ...

"3 om dagen" - dét vil jeg huske!

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Meget nemmere at huske end den med frugten og grønsagerne :-) og en vandtæt undskyldning for at fornøje sig!

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH