søndag den 17. januar 2010

"What´s cooking" - Helena Hei-Sook Park på Overgaden

Jeg har stadig smagen og fornemmelsen af død hud i munden. Den fremkom efter at have indtaget Helena Hei-Sook Parks måltid bestående af varmvædet rispapir og frugtisterninger og vil ikke gå væk. Måltidet serverede hun som afslutning på hendes performance "What´s cooking" på Overgaden - Institut for samtidskunst tidligere idag. En performance som med 25 gryder med ris og et rituelt måltid udført af kunstneren viser husmoderens monotoni og selvforglemmelse. Det er en performance som opleves med hele kroppen og som pirrer både lugtesans og smagssans. Udover afslutningsmåltidet får nogle af risene nemlig lov til at brænde på og rummet fyldes med lugten af brændt mælk. Det sanselige bliver også vækket, da kunstneren efter at have indtaget sit rituelle måltid kaster op. Der var sikkert en del blandt publikum der var glade for, at det ikke er en af kunstnerens spidskompetencer. Det blev kun til lidt små gylp og en let plasken. 

Helena Hei-Sook Park (f.1975) afsluttede sin uddannelse på Kunstakademiet sidste år og var med på Exit ´09 (Gl. Strand). Den gang så jeg ikke hendes performance "Kvinde i kontrol", men videoen "Pandekage 4 min. op i luften" sidder stadig i erindringen."Pandekage 4 min. op i luften"

Læs om Helena Hei-Sook Parks kunst - Kunstakademiet/dimmitender 2009

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH