torsdag den 10. juni 2010

Laboratorium på Brænderigården - Viborg

"Det føles lidt underligt at skulle tale om ens forhold til papir", sagde en af kunstnerne til mig, da jeg var ud at interviewe til udstillingen Laboratorium. "Det er jo noget vi alle bruger. Og, alle har tegnet på papir som barn også dem som ikke blev kunstnere". Og, det er lige det, som udstillingen tager sit udgangspunkt i.

Papir er et af de mest tilgængelige materialer af alle. Det er netop noget vi alle har. Vi køber det i stakkevis og får det ind ad brevsprækken i form af konvolutter, breve, aviser og reklamer. I bogreolen står bundter af papir samlet i et omslag af kraftigt papir eller karton. På loftet står den ene papkasse efter den anden. Vi er i det hele taget så omgivet af papir, at vi ikke tænker over det som noget særligt. Det har været de 10 kunstneres udfordring. At se på noget så almindeligt med nye øjne. Og det er i høj grad lykkedes.

Mange slags papir er blevet taget i brug - også længe før udfordringen blev givet

Albert Mertz

Der er blevet tegnet, malet og trykt 

Cai Ulrich von Platen

....med tusch, blyant, oliefarve og kulNina Kleivan

Skåret i silkepapir og karton

Camilla Gaugler og Mikkel Larris

Og i pap

Mikael Thejll

Pappet er blevet tredimensionelt

Malene Hartmann

Og papiret er blevet bearbejdet og formet

Milena Bonifacini

Netop mangfoldigheden er udstillingens styrke. Og, det kan jeg godt tillade mig at sige, for æren er helt og holdent kunstnernes.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH