lørdag den 7. februar 2009

Nyt fra fortiden

Nationalmuseet har lanceret en ny kalkmaleribase


Mørkøv kirke

Som udgangspunkt er den tænkt, som et redskab til at vurdere bevaringstilstanden. Du får derfor ikke meget at vide om motivverdenen, men kan dog downloade en liste. Til gengæld kan du søge på perioder og værksteder. På kortet vises de kirker, der er relevante indenfor den søgte kategori. Du klikker på den røde firkant, for at komme til oplysningerne om den enkelte kirke. Dog er det en database under udvikling og det er derfor ikke alle kirker, der er med.
Hvad antallet af fotos angår kan den ikke måle sig med kalkmalerier.dk. Heller ikke hvad angår søgemuligheder, når det gælder motiver, men som supplement kan den vise sig at være nyttig.

Andre steder du kan se fotos af kalkmalerier
Wikimedia Commons
Flickr


"Helga ejer mig" ca.1250

Og, nu vi er ved det historiske, så er der netop åbnet en udstilling på Moesgaard om runer. Til udstillingen er knyttet en hjemmeside: Rundt om runer. Her kan du læse om runernes anvendelse, høre hvordan sproget, der ligger til grund for runerne, lyder og meget mere.

Ingen kommentarer:

"DET ER TUSIND GANGE BEDRE IKKE AT VIDE ET KUK OM "KUNST, END AT HAVE DEN HALV-VIDEN, DER LEDER IND I SNOBBERIET" E.H.GOMBRICH